GüzellikSağlık

Yüzdeki Benler Nasıl Geçer?

Yüzdeki benler nasıl gider sorusunun cevabı ise benler niteliğine göre cerrahi işlem, redyofrekans ablasyonla ya da lazer yöntemi ile çıkarılabilir.

Yüzdeki benler nasıl geçer sorusu pek kişi tarafından oldukça merak edilen bir sorudur. Zira pek çok insanın yüzünde olmasını istemediği benler mevcuttur. Bu benlerin bir kısmı doğuştan olabileceği gibi zamanla kendiliğinden de oluşması mümkündür. Genelde koyu kahverengi, açık kahverengi ve siyah ve kırmızı renklerde olabilmektedir. Aslında benler her insanda olabilen doğal bir durumdur. Yine kişiden kişiye değişiklik göstererek çok büyük, az, çok ya da çok küçük benler insan vücudunun neredeyse her noktasında çıkabilir.

Özellikle yüzde çıkan benler pek çok insanı rahatsız etse de aslında pek çoğunun insan sağlığına zararı olmasa da bazıları cilt kanserine varana kadar pek sorunun belirtisi ya da nedeni olabilir. Benlerin oluşmasının sebebi ise tamamen genetik kökenlidir. Yüzdeki benler nasıl gider sorusunun cevabı ise benler niteliğine göre cerrahi işlem, redyofrekans ablasyonla ya da lazer yöntemi ile çıkarılabilir. Fakat genelde lazerle ben çıkarma işlemi bir seanstan daha uzun sürmektedir. Benler genellikle rahatsızlık veriyorsa, cilt kanseri riski taşıyor ise, pek de hoş olmayan bir görünüm kazandırıyorsa kişilerin talepleri üzerine çıkarılmaktadır.

yüzdeki benler nasıl geçer

Benler bazı durumlarda benler insan vücuduna oldukça büyük zararlar verebilmektedir. Bu nedenle benlerin takibin yapılması önem taşıyan bir konudur. Eğer;

  • Sınırları belli olmayan,
  • Zamanla koyu bir renge bürünen,
  • Simetrik olmayan,
  • Çapı yarım santimetreden büyük olan,
  • Zamanla büyümeye başlayan,
  • Üst kısmı kabarmış benlere sahipseniz derhal bir cilt doktoruna görünmenizde büyük fayda vardır.

Aksi takdirde sonucu önceden pek de kestirilemeyecek sorunlarla yüz yüze kalma ihtimaliniz vardır. Sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşmak için bu tarz ufak işlemlerden kaçınmanıza hiç gerek yoktur çünkü genelde fazla acı hissetmeden kolaylıkla istediğiniz görüntüye ulaşabilirsiniz. Yüzdeki benler nasıl geçer sorusunun bir ikinci cevabı da bazı bitkisel yöntemlerdir. Eğer bir cerrahi işlem ya da lazer işlemi görmek istemiyorsanız bir takım bitkisel yöntemler kullanabilirsiniz. Fakat bu yöntemleri kullanmadan önce de doktorunuza danışmanızda oldukça önemlidir. Herhangi bir şeye alerjinizin olması ya da cildinizde oluşacak kırıklıklar ve tahrişler bazı durumlarda cildinize büyük zararlar verebilmektedir. Hint yağı, sarımsak, keten tohumu gibi pek çok doğal malzeme ile benlerinizden büyük ölçüde kurtulmanız mümkündür.

Benlerin Çıkma Nedeni

Benlerin çıkma nedeni büyük ölçüde genetik yatkınlık ile ilgili olsa da başka nedenler de etkiliyor ya da tetikliyor olabilir. Sağlığa zararlı güneş ışınlarına uzun süreler koruyucu bir krem olmadan maruz kalma, ilerleyen yaş, hamileliğe ve menopozla ortaya çıkan hormonsal değişiklikler, bazı ilaçların yan etkileri benlerin çıkmasını tetikleyen durumlar arasında yer almaktadır.

Yüzdeki Benler Nasıl Geçer İbrahim Saraçoğlu

Yüzdeki benler nasıl geçer sorusu için İbrahim Saraçoğlu’nun pek çok yöntemi bulunmaktadır. Akademisyen ve kimyager olan Saraçoğlu’nun yüzdeki benler için önerdiği kürlerin başında beyaz sirke gelmektedir. Düzenli kullanımda beyaz sirkenin içinde bulunan asit sayesinde benler zamanla kuruyarak önce küçülür daha sonra ise dökülerek ciltten uzaklaştırılır. Saraçoğlu’nun söylediklerine göre sirke ya da başka herhangi bir uygulama yaparken benlere kati suretle dokunulmamalı, kesilmemeli ya da koparılmamalıdır. Yalnızca her gece yatmadan önce ufak bir pamuğa beyaz sirke dökerek benlerinizin üstüne uygulayın ve bunu yaklaşık iki hafta kadar tekrarlayın. Zamanla benlerinizin küçüldüğünü ve yok olduğunu göreceksiniz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise sirkeye alerjinizin olup olmadığıdır. Eğer sirke alerjiniz yoksa gönül rahatlığı ile bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Xiaomi Çift Tık İle Ekran Açma

Şifa Duaları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu